Logotyp Långbergetsgård

Logotyp Långbergetsgård

Långbergets Gård är en familjegård med fjällkor som går ute året runt. De säljer nötkött och odla grönsaker som är lite udda i färg eller form och speciella grödor . De är med på REKO, mathantverk och ska erbjuder även kurser inom mathandverk. De säljer också hemgjorda torkade grönsaker, godis, karameller och drycker.

En viktig målgrupp är barnfamiljer. Några ord som passar verksamhet är: ärligt, rakt på sak, jordnära, personligt, lekfulla, ekologiska, lokal och småskalig. De ville ha en logotyp som skulle spegla dessa värden och passa deras familje och företag.

Den slutliga logotypen blev en fjällko som äter grönsaker från gården. Den är inspirerat av en film där en av deras ko gjorde det. Stilen och utseendet är lekfull med lite humor. När barnfamiljer besöka deras marknadsstånd är det lite kul för barnen. Dessutom skiljer logotyp sig från de flesta andra, vilket gör att de sticker ut mer.

Förutom logotypen har jag också gjort en serie av illustrationer, som används på etiketter och förpackningen av godis och drycker.

Etiketter godsaker
Etikett blåbär